Fri frakt
Snabb leverans
FLYTTREA -35% PÅ ALLT
Ange kod: FLYTTREA i kassan.
Över 100,000 nöjda kunder
Prova en shake 19:-TILLVERKNING PROTEIN.SE

Att producera protein och kosttillskott är en ganska komplicerad process. Processen är tidskrävande och det krävs en otrolig noggrannhet i alla steg från start till färdig produkt.

All tillverkning sker i fabrikens renzon. En renzon håller strikta hygienkrav. Hela fabriken är GMP-certifierad av Läkemedelsverket och all produktion sker enligt Livsmedelsverkets föreskrifter och tillverkas enligt strikta riktlinjer innefattande ISO 9001: 2000 och HACCP hygienstandard. Låt oss titta närmare på hur Fettförbrännande Proteinpulver och SLIM Måltidsersättning tillverkas.HUR GÖR MAN PROTEINPULVER?

Till att börja med köps alla ingredienser in till lagret. Det är viktigt att endast de bästa råvarorna köps in och därför väljer vi Europeiska råvaror för att kunna spåra exakt varifrån de kommer. Alla råvaror kvalitétstestas när de kommer till fabriken för att säkerställa att slutprodukterna håller högsta kvalité. Vi använder endast godkända råvaror för tillverkning. Ifall inte råvarorna har tillräckligt bra kvalité så skickas de tillbaka. Detta medför ofta fördröjningar till färdig produkt. När vi har slut på en färdig produkt i lagret kan det ta 2-3 veckor innan hela produktionen är klar, redo att säljas. 

Nu ska alla 25 vitaminer (22 i SLIM Måltidsersättning) vägas upp i rätt mängd. Vår uppvägningen sker manuellt men övervakas exakt av en dator som vet precis vilken receptur det skall vara till varje batch. Ifall någon ingrediens inte har rätt uppvägning så kommer datorn säga ifrån. Det här är otroligt viktigt att det blir rätt. 

                                                 

                                                 INGREDIENSER OCH RÅVAROR

Nu vägs alla ingredienser och råvaror i en maskin enligt fastställd blandningsprocedur. Till Fettförbrännande Proteinpulver använder vi vassleproteinkoncentrat från Sverige. Vassleprotein kommer från mjölk. Vid osttillverkning separeras vassleproteinet (en genomskinlig vätska) bort. Vårt vassleprotein renas sedan från det mesta fett och kolhydrater vid en låg temperatur. Denna process kallas mikrofiltrering, en skonsam process som bevarar vassleproteinets fördelaktiga (i muskelbyggande syfte) aminosyrastruktur och höga proteininnehåll. Rening vid högre temperatur är billigare, men inte lika skonsamt för att bibehålla proteinets struktur och egenskaper. Efter denna process spraytorkas vätskan för att omvandlas till pulver.

                                                 SLIM Måltidsersättning innehåller en färdig proteinblandning beståendes av skummjölk, kasein och vassleproteinkoncentrat. Majoriteten av proteinet i ost är just kasein. Man skiljer på micellärt kasein och kalciumkaseinat. Micellärt kasein framställs genom en ultrafiltreringsprocess (liknande mikrofiltrering ovan) och i kalciumkaseinat används istället en syra vid tillverkningen. Vi väljer att använda ultrafiltrerat kasein för att bibehålla högsta kvalité. Skillnaden på vassleprotein och kasein är att det tar längre tid för kroppen att bryta ned kasein i magsäcken än vassleprotein, och håller därför dig mättare och förser dig med aminosyror under en längre period. Kasein är därför en perfekt kanditat att ta som mellanmål eller innan läggdags. 

                                                 

                                                 TVÅ BATCHER PÅ 500 KG PER DAG

När vi har rätt mängd av alla ingredienser ska allt mixas ihop. Detta sker under noggrann övervakning av hastighet, temperatur och tryck. Den här processen tar i regel två-tre timmar för få ett perfekt resultat: en välmixad, lättupplöst blandning som smakar fantastiskt och har rätt mängd vitaminer och mineraler per portion. Slutresultatet är pulvret som du ser i din förpackning, innan det har förpackats. Maskinen får plats med 800 kg. I regel mixar vi minst 500 kilo per blandning, eller per batch som vi också kallar det för. På grund av hur lång tid hela processen från start till färdig produkt tar, brukar vi inte göra mindre än 400 kg per batch. Varje dag hinner en maskin producera två batcher. Mellan varje batch tvättas och renas maskinerna noggrant så att de är redo för nästa batch! 

                                                 REDO ATT SKICKAS TILL DIG

Proteinpulvret förpackas snabbt via maskiner ned i våra genomskinliga burkar på löpande band. Allting sker automatiskt. På ungefär tre sekunder är en burk fylld, sekunden senare har produkten en skopa. Två sekunder senare har de blivit förslutna och stängda med våra lock. Locken produceras av återvunnen aluminum. Därefter sätts etiketten på. Etiketterna köper vi lokalt från Arlöv. Nu får de en stämpel med bäst före datum och batchnummer för att vi ska kunna spåra produktionen som har loggats via datorerna. Detta är viktigt för att vi i efterhand ska jämföra och spåra olika produktioner.

Nu är produkterna nästan färdiga att säljas. Kvar återstår olika test. Bland annat så tas stickprov från varje batch och testas så att de har precis rätt smak, sammansättning och vikt. Vi kvalitétstestar varenda batch i vårt varumärke personligen och med utomstående för att vara säkra på att vi älskar det vi skickar till dig.

Nu är produkterna redo att säljas.